İce Bucket Challange

Sosyal Medyanın devi Facebook’un kurucularından ve CEO’su olan Mark Zuckerberg, bir yardım kampanyası nedeniyle destek olması için Microsoft’un kurucusu ve CEO'su Bill Gates ‘e meydan okudu.
Zuckerberg, Amyotrofik lateral skleroz yani (ALS) hastalığıyla savaşmak amacıyla başlatılan bir kampanya dahilinde dünya devlerine meydan okudu. Kampanya Kısa Sürede Büyük kitlelere ulaşdı. Ünlüllerin İlgi Odağı Haline Geldi.
Kampanya detayları ise şöyle destek veren her kişi aynı zamanda üç farklı kişiye de meydan okuması gerekiyor. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’de bu kampanyada için Microsoft’un kurucusu Bill Gates’inde aralarında yer aldığı üç kişiye meydan okudu.
Meydan okunan kişilerin kendilerine meydan okuyan kişi gibi buz gibi bir kova suyu başlarından aşağıya dökmesi gerekiyor. Bunu yapmak istemeyenlerin ise kampanyaya 100 Dolar bağışta bulunması bekleniyor.
Kampanyaya Katy Peryy , NBA Basketbol Oyuncuları , Miley Cyrus , Pique ve Shakira Çifti gibi birçok ünlü isimde destek verdi. Türkiyede İse Hülya Avşar , Arda Turan , Burcu Esmersoy , Hayrettin , Şahan Gökbakar , Atilla Taş gibi bir çok ünülüde Destek Verdi. İce Bucket Challange adı altında Twitterdan da destek veren ünlülerde var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © / Akılsız Fikir | Blog

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger